Убиецът на 11-годишното момиче, чийто труп бе намерен във вход Б на бл. 108 в к-с „Меден рудник”, е задържан тази сутрин.

„Мотив за убийството е скарване за това, къде да пушат наргиле”, каза говорителят на прокуратурата Йовита Григорова. Заподозреният е задържан, предстои вземането мярка за 72 часа неотклонение и повдигане на обвинение.

И момчето и жертвата му не са от ромски произход. Иван не е криминално проявен. Предмет на разследването е дали той е направил самопризнания. Неговото право на защита е в пълен ход. Той не живее е в същия блок, също както и момичето. Жертвата е на 11 години. Какво са си писали във фейсбук и социалните мрежи, ще бъде установено тепърва.

„Сигнала за намерен труп в получен в 17:29ч. вчера. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци, без установена връзка на това момиче с живущите в този или в съседния блок. В ранните часове на днешния ден беше задържан извършителят. Открити са предмети, свързани с престъплението. На място бяха установени и вещи, собственост на убитото момиче, които са били за известен период от време при извършителя. Убийството е извършено с нож, чрез порезна рана във врата”, каза началникът на ОДМВР Бургас ком. Калоян Калоянов.