Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и малката Никол Златева изтеглиха имената на двете двойки, които ще получат ваучери по 5000лв. за извършване на ин витро процедури. Имената на Теодора Димова, Елена Петкова и техните съпрузи бяха изтеглени в томбола от всички участващи в инициативата „Аз и ти Заедно”. Тя бе подета точно преди 9 месеца от „Триа Сити Център” и Сдружение „Искам бебе”. Партньор бе и Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас.

„В кампанията се включиха общо 12 двойки. Благодарим на всички, които подкрепиха благородната ни кауза”, каза организаторката Теодора Златева. Именно едногодишната й дъщеричка изтегли името на една от бъдещите мами. Другото бе определено от ръката на областния управител Вълчо Чолаков, който още като общински съветник направи много за създаването на Общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури.

„Когато бях малък, баща ми ми казваше, че децата са най-важното нещо. След години, когато аз имах деца, той ми каза, че по-хубаво от внуците няма”, заяви Вълчо Чолаков.

От своя страна координаторът на Сдружение „Искам бебе” Ваня Христова разплака присъстващите. Преди две седмици Ваня стана майка на близначки след 25 години опити, 15 ин витро процедури и 6 операции.

„Никой няма право да отнема на жената щастието да стане майка. Мечтая си един ден да се събудя и да зная, че няма хора с репродуктивни проблеми”, заяви Ваня. Сълзи от радост се четяха и в очите на Теодора и Елена. В томболаат бяха изтеглении три резервни двойки.