Туроператори, ресторантьори, хотелиери и други лица, имащи отношение по въпросите на туризма, се събраха вчера в залата на Общината по покана на кмета Иван Алексиев.

Срещата бе инициирана във връзка със стартиращия летен туристически сезон. От особена важност за провелата се дискусия беше присъствието на всички концесионери на поморийските плажове, както и на директора на ОДП – Бургас Калоян Калоянов и началника на РУП-Поморие Георги Куцаров.

Стана ясно, че Източният и Южният плаж вече са почистени, имат осигурено водно спасяване и от днес /01.06.2017 г./ официално ще заработят. Откриването на Централния плаж също предстои.

От 1 юни пристигат и първите командировани полицейски служители, като тяхното засилено присъствие ще бъде осигурено до 15.09.2017 г. Кметът увери, че ще бъде осигурено цялостното 24-часово видеонаблюдение на територията на града, като на пл. „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде инсталирана обзорна камера. Заедно с денонощното видеонаблюдение без почивка ще продължи да работи и линията за нередности и сигнали: 0700 11 301.

От днес започва и трисменното извозване на отпадъци, като в определени участъци то ще се извършва ежедневно. Бяха изнесени повече подробности и по отношение на репатриращия автомобил /паяк/ и местата за свободно и платено паркиране. Общо на територията на град Поморие ще има три платени паркинга, още пет за свободно паркиране /всеки за около 350-400 автомобила/, обособени зони за свободно паркиране – 450 места и осигурени 180 паркоместа за преференциално паркиране по местоживеене.

Контролът ще се извършва от служители на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти”, със съдействието на КАТ Поморие и Звено „Обществен ред и сигурност” в Община Поморие.

„Целта на репатриращия автомобил не е да се пишат глоби и актове, а да осигурим ред и да контролираме неговото спазване”, каза Алексиев. „Поканих ви днес, защото най-важното за успешния туристически сезон е между всички нас, отделните страни, да има открит и добър диалог. Само така ще имаме възможност своевременно да отстраним или да избегнем възникването на каквито и да е проблеми”, добави още кметът Иван Алексиев.