От 1 юни стартира активният сезон на Южния плаж в Несебър. Ивицата е изцяло преобразена и готова да посрещне първите туристи. "Осигурили сме максимално обезопасяване с оглед опазване живота и здравето на посетителите", казаха от стопанисващата фирма "Ауто Фактор" ЕООД.

Ивицата е обезпечена с медицинско обслужване и необходимата апаратура за оказване на първа помощ. От началото на юни ще заработи реанимационен пункт, оборудван с реаномобил според последните изисквания на наредбата. На плажа са разположени тринадесет спасителни поста, поставени са чисто нови душове, необходимият брой съблекални и тоалетни. Изградена е изцяло нова инфраструктура, а по пясъка вече са поставени чадъри и шезлонги. Водните спасители ще са по двама на пост. Заедно с тях ще работи и един старши спасител. Има и спасителна бърза лодка, медицинската помощ ще е безплатна на плажа. За трудноподвижните туристи и за майки с детски колички са изградени специални подстъпи към ивицата и морето.

Съгласно договора за наем, всички екипи на плажа ще работят до 30 септември, без прекъсване всеки ден от 8.00 - 18.00 часа. В рамките на 4 месеца на Южния плаж в Несебър ще се осигуряват дейностите по водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване. За любителите на адреналина са осигурени интересни и вълнуващи атракции. Те също стартират с официалното откриване на сезона. На плажа ще има две нови водни бази със сърф училища. Школите са ултрамодерни и първи по рода си по нашето Черноморие. Воден парашут, рингове, банани и още много развлечения очакват летовниците.

Цените за чадър и шезлонг ще са по 8 лева и няма да бъдат увеличавани. От този сезон Южният плаж е с нов наемател. Той гарантира, че с много труд и инвестиции, ще превърне плажа в образец.

"Заварих ивицата с купчини боклуци, ръждясали чадъри. Всичко е почистено перфектно, чадърите са заменени с нови. Нова машина ще чисти и пресява всеки ден пясъка. Повишени са мерките, гарантиращи спокойствие на ивицата", заяви стопанинът Кирил Спасов.

От това лято е забранено разхождането на домашни любимци на ивицата. За целта на пясъка са поставени предупредителни табели.

Да се спазва флаговата сигнализация, да не се влиза в бурно море, особено след употреба на алкохол. Само така ще си гарантирате приятни емоции без инциденти, съветват спасителите на плажа.

На плажа отварят врати и екзотични заведения, които създават неповторима островна атмосфера. Те са проектирани така, че подчертават уникалния див пейзаж на ивицата.