Красивата Станислава от Бургас намерила спасение в пеенето и музиката, след като най-добрата й приятелка Валя е била прегазена на пешеходна пътека. Това призна тя пред водещите на започналото тази вечер музикално ТВ шоу "Гласът на България", преди да излезе на сцената. Беше ми тежко, много тежко. Стресът ме държа дълго време и открих спасение в гласа си и изучаването на музика. Музиката може да лекува, влизаш в друг свят и той е вечен, каза през сълзи момичето. От думите ѝ става ясно, че вероятно тя е била една от приятелките на 12-годишната Валентина Димитрова, чиято смърт потресе Бургас през лятото на 2011 г.
Станислава пя чудесно, но никой от журито не се обърна. Четиримата ментори стояха като заковани на столовете си и не поискаха да видят чий е този прекрасен глас. Вероятно причината беше, че Стани изпя народната песен "Катерино моме", а въпреки че предаването се нарича "Гласът на България", видимо там се толерира чужда музика, предимно английска. И фолклорът не се котира. Не се обърна дори Камелия, която би трябвало да разбира поне от фолклор.
Бургаското момиче си тръгна разочаровано и въпреки че майка му настоява да учи фармация, обеща, че ще продължи да се занимава с пеене.
При такава конюнктура в държвата обаче, ако не пропее поне чалга, по-добре да се захване наистина с фармацевтиката.