С изцяло променена визия е зоната край ОДЗ "Морска звезда" и СОУ "Константин Петканов" в к-с "Меден рудник", където живеят хиляди хора, предимно млади семейства с деца. Там Община Бургас почти приключи с изпълнението на инвестиционен проект за реконструкция на пространството между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452, както и около споменатите учебни заведения.

В района са изградени нови удобни паркинги, тротоари и алеи, улично и парково осветление. Използван е не само скучният асфалт, а и ефектни настилки от декоративни павета. Внесена е млада растителност, която след няколко години ще се развие, за да дава хубава сянка. Когато времето се пооправи още малко, в обособените детски площадки ще бъдат монтирани съоръжения за игра. Вече се поставят декоративните огради и меки настилки, които да предпазват малчуганите от травми. Помислено е и за по-големите - на няколко места ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес на открито.

През последните две години Община Бургас изпъли няколко такива проекта в комплекса. Работата продължава и през 2017-та, благодарение на осигурения финансов ресурс по Оперативна програма "Региони в растеж". Подобно благоустрояване предстои в зона "В" на "Меден рудник" - между блокове 92, 93, 94, 95, както и в други жилищни райони на града.

При всички подобни проекти се търси ефект с обвързването на междублоковите пространства чрез прокарване на общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея за ролери и пешеходна зона. Където е възможно, се изграждат системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Изпълнението на проектите задължително приключва с внасяне на нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, беседки.