Животновъд се вживя в екшън герой и денонощно тормози жителите на село Разбойна, община Руен, съобщиха местни жители пред БургасИНФО. Само преди дни 34-годишният Самаил С. налеял с вила срещу съселянин, сипейки му закани за убийство. Скандалът избухнал заради поредното нашествие на животните му върху чужд имот и бързо прераснал с закана за физическа разправа. За това той е глобен от съда в Айтос със сто лева за хулиганство.

Смаил С. гледал над 100 крави и овце в селото, като демонстрирал маниери на истински господар над местните жители – все едно, че хората са му длъжни. Пускал животните по градините, нивите и дворовете им и заявявал, че е недосегаем. Смятал, че с едно агне или теле – проблемите му ще свършат. „Това е пълен ужас, не можем да живеем спокойно. Този човек няма страх нито от кмет, нито от полиция. Последно си настани животните в двора на къща, чиито собственици в момента са в Турция. Изглежда така, сякаш имотът е негов. Писали сме хиляди сигнали, но реакция няма и не знаем вече към кого да се обърнем“, казаха жители на селото пред БургасИНФО.

Кметицата на селото Хатче Шевкед постоянно е на тръни заради поредния екшън, сътворен от младия мъж – животновъд. Тя иска най-после спокойствие и да се намери институция, която да реагира на постоянните сигнали. „В селото има 8 кангала, които той гледа, всеки път като му направим забележка за тези огромни кучета – той отрича да са негови. Не знам вече как да налагам санкции“, каза тя.