"Наздраве, Браточка! Обичта е тук, велик беше, велик ще те помним", са само част от трогателните посланията, които отправят днес стотици приятели и близки, сърфисти, сноубордисти, рокери и роднини на Красимир Гюров от Бургас. На днешния ден, когато празнуват влюбени и лозари, Браточката трябваше да навърши 35 години. Едни от най-често повтаряните думи са, че Краси ще въде винаги помнен, а повечето му приятели отбелязват, че за тях е чест, че са познавали такъв смел и достоен мъж.

Припомняме, че 32-годишният Красимир Гюров от Бургас издъхна, след като два дни се бори за живота си в бургаската болница, а десетки хора, съпричастни към сполетялата го трагедия извиваха опашки, за да дарят кръв. Краси пострада падайки с кайт сърфа си в Сарафово на 15-ти май 2014 година.

"Знам, че за всички приятели на Краси и за всички, които го обичат днес е не само празник на Трифон Зарезан и Денят на влюбените, днес е денят на Краси... И денят на Банско и снега, на ските и сноуборда, и на ТАЧКАТА. Днес е денят и на мотосъборите и лудото каране, на метълконцертите и метълфестивалите, на морето, кайта и големите вълни и на биричката, днес е денят на БРАТОЧКАТА. Затова, скъпи приятели да го прегърнем много силно и да му изпратим най-голямата си обич и... може да бъдете сигурни, че той ще ни отговори. ОБИЧАМ ТЕ ЛУДЕТИНО", е посланието, което неговата майка отправи към всички, които обичат и помнят бургаският сърфист.