Окръжните магистрати в Бургас освободиха условно предсрочно 52-годишният Георги Петров от Долно Езерово 5 години и 8 месеца преди изтичането на 16-годишната му присъда, съобщи "24 часа". 52-годишният мъж бе докаран от охраната в инвалидна количка. Той не може да се движи и обслужва сам, тъй като зад решетките е претърпял последователно травма на крака и инсулт.

Не тежкото здравословно състояние е правният аргумент осъденият за убийство Георги да бъде пуснат по-рано. Според шефа на затвора Бранимир Мангъров пандизчията показал добро поведение зад решетките и докато имал възможност работел. Прокурорът Георги Чинев акцентира върху високата мотивация за промяна у затворника. За пръв и последен път ще ми е, зарече се Георги.

Съдия Петя Петрова настоя затворника да я увери, че е овладял импулсивността си и няма да реагира емоционално, ако някой го засегне "на чест". При подобни обстоятелства той е отнел човешки живот, става ясно от досието му.

Заради физическото състояние на Петров съдийката не му наложи пробационна мярка, но пък определи изпитателен срок и го предупреди да внимава, тъй като при най-малкото нарушение ще се върне в затвора. 52-годишният панзизчия няма семейство, ще се прибере в Долно Езерово, където ще разчита на грижите на майка си и едната от сестрите си.