Бургазлия с лека кола „Ауди“ накара полицията да го преследва с включени светлини от ул. „Струга“, която води от кръстовището Трапезица към УМБАЛ-Бургас, до ж.к. „Славейков“, за да не го хванат, че шофира пиян.

Полицейският пост бил до отбивката до бл.57 в жк.”Братя Миладинови”, като служителят на реда подал сигнал за спиране на автомобила, но водачът не реагирал въобще и продължил в права посока. Започнало преследване, като на кръстовището на ул.”Струга” и ул.”Янко Комитов” водачът завил наляво. Полицейската кола продължила да го следва с включени светлинни звукови сигнали, а шофьорът продължил по ул.”Лазар Маджаров”, след това завил наляво, влязъл в жк.”Славейков” до бл.8 и там спрял. Полицейската кола спряла зад него и му затворила пътя. Полицаят започнал проверка, при което се установило, че водачът е във видимо нетрезво състояние, дори вътре в колата държал бутилка с бира, която била наполовина изпита. Полицаите поискали да проверят водача за алкохол, но той отказал. Униформеният служител му съставил акт и му издал талон за медицинско изследване, за да даде кръв за химичен анализ, но водачът не се явил в последствие в болницата. Безпардонният шофьор е бил сам в автомобила, в него е нямало друг пътник, а той излязъл от лявата страна от шофьорското място.

Наглостта на водача обаче стигна още по-далеч пред съда, пред когото обжалва издадения му акт. Там той завел свидетел, който твърдял, че се запознал с водача в Царево и самият той карал колата, като бургазлията стоял на задната седалка. Когато видял палката на полицая, не спрял, защото се бил стреснал, понеже нямал книжка.

На нахалния шофьор му са наложени редица административни наказания - глоба в размер на 150 лева и лишаване от право да управлява МПС за 6 месеца, както и глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 24 месеца.