Трупът на сомалийка е открит на 2 километра от село Веселие, община Приморско, в посока към село Равадиново, община Созопол, съобщиха местни жители пред БургасИНФО. Тялото е на нелегално влязла у нас мигрантка. Вчера е задържана група сомалийци, афганистанци и пакистанци, като двама от тях - момче и момиче, на възраст 14 и 16 години години, са откарани с премръзвания в Специализирана клиника във Варна.

„Преди час получихме информация за намереното тяло. В нашия район доскоро често преминаваха нелегални мигранти. Имали сме случаи, при които цели групи влизаха в магазини, задържали сме по 40-50 души на входа на селото. В последните месеци обаче потокът намаля, може би са се крили в гората, но сега снегът отново ги е изкарал по пътищата“, коментира кметът на село Веселие Стойчо Карабинов.

Общо 31 души са били в откритата в неделя група, част от която е била и загиналата сомалийка. 25 от тях се самоопределят като афганистанци, 3 – като пакистанци, 3 заявяват, че са сомалийци. Незаконните имигранти са отведени в ГПУ-Бургас.

При работата на полицаите с групата задържани мигранти станало ясно, че с тях е имало още една жена, която е изоставена. Именно нейният труп е открит днес.

Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България, като има вероятност той да е каналджията, превел групата през границата при минусовите температури.