Служители на Община Бургас и фирмите, ангажирани със зимната поддръжка, дават денонощни дежурства и реагират на всички получени сигнали, съобщават от Община Бургас. И в момента 20 машини се движат по улиците на града, заети с премахване на снежното покритие или обработка против заледяване.

Ситуацията е тежка, както в цяла Източна България, но пътищата в общината са проходими. Днес беше възстановено движението на автомобили в участъка Банево - Изворище - Драганово. Така единственият затворен за движение път остава Рудник - Брястовец, където има сериозни снегонавявания, но се работи усилено, за да стане отново проходим утре.

В град Бургас общественият транспорт изпълнява успешно своите задължения към гражданите. Сигнали за затруднено придвижване са получени за маршрута, по който върви автобус Б1 в "Изгрев", както и за Пътен възел Юг, по който се минава от и към "Меден рудник". Реагира се на тях, както и на всички други обаждания, приети на тел. 112 и дежурния в Общината на номер 056/907 218.

Метеоролозите предвиждат утре и вдругиден да намалява и спира както снеговалежът, така и силният вятър. Дотогава се движете с повишено внимание пеш и с автомобил. Ако не се налага да излизате, останете у дома!