Повече от 60 аварийни екипа на EVN работят по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в областите Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково. В засегнатите области има скъсани въздушни електропроводи от мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение. По всички аварийни електропроводи се извършва физически обход по трасетата на електропроводите. Възстановителните дейности са възпрепятствани от затворени пътища, затруднен достъп и силен вятър.

В област Бургас остава усложнена обстановка в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

В област Ямбол с нарушено електрозахранване остават села предимно в общини Ямбол и Елхово. В област Сливен засегнати са вилните зони на гр. Сливен, както и планинската част на областта.

В област Хасково ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград.

Екипите са оборудвани със специализирана техника и инструменти. За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.