Път I-9 Ахелой-Поморие остава затворен за движение. Бургас-Поморие е отворен.

Останалите пътищата на територията на община Поморие са заснежени и заледени, но проходими при зимни условия. Най-тежка е обстановката към селата Белодол и Косовец. Снегорини непрекъснато разчистват основните пътни артерии към населените места. Има затрупани автомобили. Няма бедстващи хора, съобщиха от Община Поморие.

Без ток са все още селата Александрово, Порой, Гълъбец, Горица и Козичино. Бъв всички други населени места в общината електрозахранването е възстановено. Аварийните групи от EVN продължават да работят до отстраняване на аварията.

В Поморие – нивото на морето е повишено, няма наводнения и нанесени щети. В момента се почистват и обработват улиците и автобусните спирки. Призоваваме всеки да почисти пространството около своя дом, офис или търговски обект.

Със заповед на областния управител Вълчо Чолаков е обявено бедствено положение в областта, което ще продължи до нормализиране на ситуацията.

Молим гражданите, които нямат спешна нужда да не пътуват. Дежурните телефони на които можете да сигнализирате при необходимост са:

112;

0596 22504, 24003 – дежурни Община Поморие;

0596 22090 – дежурен РУП Поморие;

056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас.