Времето между Коледа и Нова година е извънредно подходящо за изчистване на злите сили от дома ви. Методът, който ще ви разкрием, се практикува от повече от два века.Според него за изчистването на злите сили от дома ви трябва да направите ритуал със свещ и наричане. Възрастните жени съветват да запалите свещ, която е най-добре да е закупена от църквата, след което с нея да започнете да обикаляте дома си.

Има обаче едно задължително условие, което трябва да бъде спазено, за да е ефективен този ритуал.

Изчистването на злите сили трябва да започне от входната врата и да се движи по посока на часовниковата стрелка. Докато обикаляте из дома си със запалената църковна свещ е необходимо да нареждате:

Този метод се практикува от повече от два века

„Вятър фучи, река тече, огън гори, злото да изветрее, да изтече, да изгори и да отиде в черната земя.”. През цялото време, докато изпълнявате ритуала за прогонване на злите сили от дома ви, трябва да гледате в пламъка на свещта. Освен това трябва да мислите за това колко е прекрасен домът ви и как в него няма място за друго, освен за любов, разбирателство и щастие.

След като обиколите дома си, идва време и на втората част от ритуала.

Прекръстете със свещта ъглите на всички помещения в дома ви. Ако забележите, че на места пламъкът на църковната свещ става неспокоен, е добре да се задържите по-дълго време там, около минутка например.

Накрая поставете свещта от вътрешната страна на входната врата и я оставете да гори.

Трябва да изгори до края и сама да се угаси.

Едва тогава вече можете да сте спокойни, че сте изпълнили стриктно всички препоръки на ритуала и сте изчистили дома си от злите сили.

Източник: zajenata.bg