Какво е това?

Развяващи се чорапи и мистериозни черни дрехи, защипани от прозорците на прашен автомобил. На 11-ти юни возилото, с чужда регистрация, премина по една от най-оживените улици в Бургас - „Струга“, която води от Южното Черноморие към изхода на града за София. На задната седалка се виждаха още купища черни багажи. Какви бяха те, остана загадка, но подскачането им при маневрирането на колата, просто хипнотизираха останалите шофьори.

Живи бръмбари с айрянче... мммм. Рецепта за баламурници от „знахар” Янка

Родната действителност изобилства от какви ли не врачки и лечители със съмнителни умения, но „знахарката” Янка от Бургас бързо се изкачи в класацията. Схемата, с която тя обещава да излекува от шум в ушите до паркинсон и рак, бе разкрита на репортер на BurgasINFO в края на октомври.

Решихме, че ни сърби ръката и звъннахме на Янка. Знахарката бързо започна да ни офертира. И ни обясни, че само срещу 30 лева може да получим 40 бройки от бръмбарите. А най-ефикасното лечение, което ни препоръча бе едномесечен курс на „лечение”, който по наши сметки излизаше 1200 лева. Но Янка беше щедра и се смили срещи 50 лева да ни даде 100 бройки. Обясни ни ги и как да ги пием. Живи с айрянче, за да има ефект.

Изводът - лесни пари за Янка, ужасна смърт за горките бръмбари....а може би и киселини за някой наивник.

Срещу жаркото слънце в Поморие: Ковьорче на джантата и одеяло на прозореца

Докато невероятният Кристо опакова сгради и строи подвижни кейове, които карат света да ахне, то българският гений на местно ниво направо вцепенява сетивата. В края на юли изобретателен шофьор прикова погледите в Поморие, като „облече“ с покъщнината на баба леката си кола „Мазда“, паркирана в района на Военния санаториум. Воден явно от свръх желание да запази невредим автомобила си от слънчевите лъчи, старателният й собственик – от Ямбол, видно от регистрацията, я беше завил с всички характерни за бита отпреди 50 години покривала.

Върху капака и предното стъкло беше положил одеяла и везани покривки от леглата, каквито помним от селските къщи, а гумите – с емблематичните ковьорчета. Чудим се с какво ли защитава колата си сега, през зимата, при поледици. Всъщност – не искаме да си представяме.

Вместо хамалски услуги: Да се изнесеш от морето с Пътна помощ

На 16-ти септември нашият обектив запечата как автомобил, обозначен с огромен надпис „Пътна помощ“, изнесе зрелищно от Бургас плевенчанин, натоварил върху платформата всички атрибути за запомняща се лятна емоция по Южното Черноморие.

С шествието на пъстрия автомобил, върху и около който се намираха няколко по-малки превозни средства, явно предприемчив гражданин слагаше край на сезон 2016.

Скиорски слалом край Моста на Никулден

Навръх Никулден бургазлия реши да направи истински ски слалом край Моста. Той буквално прикова погледите на минувачите, защото беше облечен в необходимата скъпа ски екипировка, за която мнозина дават куп пари, за да демонстрират умения по зимни курорти у нас и в чужбина.

Сърф на велоалея

Велоалеята, която води към Солниците в Бургас, бе уважена от сърфист, който в края на юни ококори български и чужди туристи.„Хубаво е вместо автомобили и изнервени шофьори да видиш хора да спортуват край морето“, казаха тогава с усмивка пътници. Този район е един от най-предпочитаните от сърфистите през лятото, а ефектните им изпълнения са истинска атракция. Всъщност скейт бордът с платно на сърф не е новост, но използването му като транспорт по велоалеята впечатлява минувачите, които са свикнали в тази зона да виждат предимно колоездачи.

Сватба като „От местопрестъплението”

В края на септември уловихме как сватбари отцепиха цял вход на жилищен блок в центъра на Бургас, на оживения бул. "Сан Стефано". Районът бе заграден с ленти като от местопрестъпление, а входът запечатан, сякаш е извършено тежко покушение. Минувачи буквално се втрещиха от строгата охрана на блока. Хората помислиха, че е извършено жестоко убийство или има заложена бомба. За щастие просто младоженесът бе решил, че никой няма да стигне до неговата любима освен кума, който да я заведе директно в неговите обятия.