Върнато портмоне, показващо, че все още има добри и почтени хора, се превърна в чудото за Коледа на една бургазлийка от ж.к. „Меден рудник“. Самата тя сподели в социалните мрежи своята радост от добрината, която е получила.

Унесена в приготовленията за Коледа, Милена Димитрова забравила портмонето си пред магазин в най-големия жилищен комплекс в Бургас. Неговата липса помрачила празничното настроение на цялото й семейство.

„След като обиколихме района, в който го загубих и не открихме и следа от него, минорно настроени се насочихме към Четвърто РУП, за да обявя документите за изгубени. Парите в него не бяха така важни вече. Казах си: "Няма как някой да го намери и върне, просто няма шанс!", но ето тук е чудото“, разказва Милена.

Случайна жена, минаваща край магазина, взела загубеното портмоне и го предала в магазина.

Собственикът на търговския обект го прибрал и решил да изчака до края на обявеното работно време, мислейки че то ще бъде потърсено. Но това така и не става и той си тръгва, за да празнува.

„Но човешкото у него не спи - след като размисля, че собственикът на портмонето няма да има никакво настроение за празник, още повече, че няма да са малко главоболията край изготвянето на новите документи, той се връща в магазина и проверява личната карта. Обажда се на свои колеги в полицията за да проверят те дали не е обявено за изгубено.

За по-малко от 10 минути се свързаха с мен и аз получих портмонето си с всичко, което беше в него! Не съм и вярвала, че ще ми се случи, още повече пък че ще е на Бъдни вечер.

Все още има добри хора!!!“, завършва историята си с щастлив край жената.