Мнима модна агенция набира момичета на 17-18 години и ги кара да се показват голи в интернет, предава Нова телевизия.

Преди дни непознат мъж се свързва с 16-годишната дъщеря на журналиста Мария Касимова чрез социалната мрежа Instagram. Вижда снимките й, следват лайкове, коментари, комплименти и предложение за фотосесия. Имал модна агенция.

След чатовете идва и уговорката за снимки. Мъжът изпратил снимка от апартамент в „Студентски град”. Именно там трябвало да бъде фотосесията. В крайна сметка уговорката пропаднала, защото дъщерята на Мария се разболяла.

Притесненията на майката я карат да се свърже чрез имейл с агенцията, за да обясни притесненията си. Последва отговор:

"Първо - наш буукър се свърза с дъщеря Ви през Instagram с комплименти за това, че е хубава, което е всъщност е професионално поведение на един букър от Агенция. Тя беше поканена и ние очаквахме да дойде с родител, както всички нови лица в София правя. Отворени сме и за негативни коментари, разбира се. Дори една от нашите големи звезди - Ким Кардашиян, понякога има негативни коментари, но това си е просто Ким”.

Свързали се с Мария по телефона, за да я успокоят.

Екипът на „Здравей, България” направи проверка. Агенцията все още няма работещ сайт, но има Facebook страница. Оставеният телефон за контакт е с код от Обединените арабски емирства, но изключен. Българският номер на непознатият също не е активен. А имейлите, изпратени до Мария- непроследими със специална защита за скриване на локацията. Освен това са се свързали с български фотограф, работил с непознатия, пожелал да остане анонимен. На него казал, че е македонец. Фотографът направил една сесия безплатно и повече не го видял.