10 000 лв. да бъдат дарени за възстановяването на щетите в пострадалото село Хитрино предлага кметът на община Карнобат Георги Димитров . Докладната записка с това предложение беше входирана в деловодството на общинския съвет още в първите минути на работния ден на 12 декември.

„Моля ви, приемете това като нормална реакция. Аз никога няма да забравя как буквално няколко часа след като пожара разруши едно от нашите училища, от община Поморие ни изпратиха финансова помощ. Същото направиха веднага колеги от други общини. Сега е наш ред да откликнем и да помогнем на пострадалите ни сънародници в Хитрино -аргументира идеята си кметът Георги Димитров.

На 23 март тази година учебното заведение „Христо Смирненски” в Карнобат беше буквално изпепелено за около час. За да бъде ремонтирано, бяха необходими три месеца и около 1 300 000лв .

Във възстановяването му се включиха стотици карнобатлии, дарители и общини от цялата страна . Премиерът Бойко Борисов също обеща помощ, която карнобатлии все още очакват . През септември училището посрещна напълно обновено своите възпитаници.

Кметът Георги Димитров вярва, че общинските съветници ще проявят съпричастност и ще приемат предложението му на предстоящата сесия.

Същевременно той изрази от името на всички карнобатлии съболезнования към семействата на загиналите и отправи пожелания за възстановяване на Хитрино.