Уважаеми съграждани,

В деня на Свети Николай Чудотворец покровителя на Бургас и бургазлии, когато отбелязваме празника на любимия град, се обръщам към Вас с пожелания за много светли дни.

Имаме привилегията на живеем в един от най-красивите и вдъхновяващи градове. Град на поети, на музика, град чието сърце бие в ритъма на рими, ноти и цветове. Тук, където морето не винаги е до колене, но винаги е разказвач на вълнуващи истории. Градът, чийто вятър често е вятър на промяната и на новото за цялата страна. Град на горди и неумори хора. Хора, които еднакво добре преминават и през житейските несгоди, и боси през изгарящия летен пясък. Щастлив съм, че съм част от това вълшебно кътче. В днешния ден, от позицията си на областен управител, но най-вече като бургазлия, призовавам всички- нека пазим и обичаме родното място. Нека бъдем толерантни и използваме различията си като инструмент за нови идеи и прогрес.

Бъдете горди с успехите на нашите математици, със световните и европейски признания на нашите спортисти, с ненадминатото слово на поетите ни, с вълнуващата музика на нашите музиканти, с картините на бургаските художници, които отнасят Бургас по целия свят. Това са само малка част от всички хора с разнообразни професии и интереси, които всеки ден доказват, че край Черно море се раждат велики личности.

Желая Ви здраве, надежда и много вяра. Днес, всички домове ще бъдат отворени, за да посрещнем близките си хора, трапезата ще е празнична, настроението приповдигнато. Да отворим душите си за тези хубави емоции и да не забравяме, че много други извън нас биха искали да заявят „Единствено в бургаското пристанище животът ме изпълва с възхищение“.

Честит празник.

ВЪЛЧО ЧОЛАКОВ

Областен управител на област Бургас