Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия. Това разкрива "България Днес".

Десислава Генчева, която вече носи официално фамилията на съпруга си, има седем години разлика с покойната поетеса. Тя била в трети клас, когато голямата писателка се самоубива едва на 17 години.

В неделя се навършиха 37 години от кончина на Петя Дубарова, останала завинаги на 17 години.

За разлика от останалите възпитаници на елитната гимназия, като министрите Ивелина Василева и Зорница Русинова, покойната поетеса е коментирала обучението си в гимназията с думите, че "тя е отнела по малко светлинка от всеки от нас".

"Госпожа Радева е по-малка от мен, а и не е толкова важно, че тя е била възпитаник на английската гимназия, а че покойната Петя Дубарова така и не успя да я завърши. Може би за нас двете думите й относно училището не са прави и то не е успяло да ни отнеме светлинката", разказва пък Ваня Костова от "Тоника", която също е завършила това училище.

Тя не успя да си спомни лицето на първата дама из коридорите на училището, тъй като признава, че Десислава е много по-малка от нея.

Въпреки че по медиите излязоха коментари, че тя и първата дама са били съученички, двете никога не са се засичали в училището заради разликата във възрастта. Костова обясни още, че догодина навършва 60 години и няма как двете с първата дама да са се срещали в училището, докато с Дубарова са били просто в различни класове.