Карнобат отдели 11 хиляди лева за разчистването на терен за изграждането на Спешен център, който ще обслужва както местните жители, така и на съседната община Сунгурларе. Там, по проект, чийто бенефициент е Министерството на здравеопазването, ще бъдат инвестирани 300 хил. лева, като изграждането вероятно ще започне през пролетта. На този терен обаче в момента има фундамент, върху който са се помещавали зъболекарски кабинети.

„На мястото сега има останал бетон, който е около метър под и още толкова над земята, с всички видове комуникации, които в момента не работят. Те трябва да се разчистят, а по програмата не са предвидени средства за това. Инвестицията за Спешния център е на държавата, но потребители ще са нашите съграждани. Не е нормално заради 11 хил. лева да изпуснем инвестиция за 300 хил. лева.“, каза кметът на Карнобат Георги Димитров.

Общинският съвет гласува единодушно отпускането на сумата. Това беше една от точките, гласувани с пълно мнозинство от 17 гласа на последната сесия на местния парламент.

Съветниците решиха Карнобат да се включи и в програмата за осигуряване на топъл обяд за хората в най-тежко социално положение. В общината ще бъде давана храна на 50 крайно нуждаещи се. „Тук имаме много силно развит наш Домашен социален патронаж, наричахме го обществена трапезария. Това са хора, които са крайно нуждаещи се, ако не им предоставим храна, те ще са на контейнерите, особено в тази тежка зима, когато не могат да се хванат никъде на работа - те ще гладуват. Сумата не е голяма, но за тях е жизненоважна.“, каза градоначалникът.