Обвиняемият за съучастие в убийството на 76-годишния Васил Петков - Марио Михайлов обжалва наложената му от Окръжен съд-Ямбол мярка за неотклонение “задържане под стража“. Той преди минути влезе в Апелативен съд-Бургас, където в момента се разглежда жалбата му. Михайлов е привлечен като обвиняем за съучастие престъплението, извършено на 20 септември 2016 г. в къщата на дядо Васил на ул. „Шипка“ в село Люлин, община Стралджа, област Ямбол.

Обвиняем за убийството е и Станислав Василев от Бургас. 22-годишният мъж е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от въззивен състав на Апелативния съд - Бургас на 04 октомври 2016 г.

Припомняме, че близки на Станислав Василев твърдят, че той е натопен от внука на стареца Марио, заради имот в бургаския квартал Сарафово. Те смятат, че Станислав дори не е излизал от колата, спряна пред къщата на ужасите в селото. „Не можем да се примирим, обвинен е нарочно, той изобщо не е влизал дори в дома на възрастия мъж. Станислав често кара Марио с автомобила до различни точки, защото той няма книжка. Марио живее в „Сарафово“ с баба си и майка си, която има психологични проблеми. Целият спор е заради имот, който дядото Васил има в бургаския квартал. Марио искал да строи там, но възрастният мъж не бил съгласен“, твърдят близките на Станислав.