Надрусан шофьор на „БМВ“ се опита да се измъкне от полицаи на път за Бургас, като трогателно им обясни, че е болен и е пил „Грипекс Макс“, което можело да бъде вероятната причина за отклоненията му в теста за дрога. Номерът му обаче не мина.

Леката кола БМВ, със старозагорска регистрация, се движела от Сливен към Бургас с двама мъже в нея. Шофьорът бил от Сливен, а пътникът – от Карнобат. Полицейски патрул ги спрял край Карнобат, като водачът отрекъл да е употребил, както алкохол, така и наркотици. Полицаите обаче отвели двамата в полицейското упраление, където шофьорът бил изпробван с дрегер, който показал, че е употребил метамфетамин.

Водачът се опитал да шикакалви, обяснил разпалено, че е употребявал наркотици, но дни по-рано, а в деня, когато карал колата, бил болен и пил „Грипекс макс“. Той упорито твърдял, че лекарството е повлияло на теста. Даже се опитал да пробута версията, че ако имало наркотици, то някой му ги е дал чрез питие, без той самият да разбере. Казал, че изобщо не бил замаен и затова решил да седне зад волана на БМВ-то, за да отиде в Сунгурларе, като трябвало да премине през Карнобат.

Аверът му обаче, който пътувал в колата, тотално го издънил. Той казал, че през деня двамата ходили заедно по работа в Сливен. На връщане към Карнобат имали в себе си пакетче Пико и решили да го пробват. Понеже бързали да се приберат и по време на движение изсмъркали през носа си съдъжанието на пакетчето, но полицаите ги спрели. Шофьорът е глобен с 1000 лева.