Мъж от Ломско подпали автомобила си ”Мерцедес” след нощен гуляй с приятели. Подпалвачът драснал клечката на колата, за да докаже, че е заможен и един „Мерцедес” за него не струва нищо. Това пише „Труд”.

Пламъците се издигнали над „Мерцедес Ц 220 Д” половин час след полунощ във вторник в ромския квартал „Хумата” край Лом. Местен жител забелязал огнените езици и съобщил на тел. 112. На мястото бързо пристигнали дежурните автопатрули и екип пожарникари и загасили пожара.

Автомобилът обаче изгорял напълно. Щетите са за около 2000 лева. Полицията бързо установила, че изгорелият „Мерцедес” е собственост на мъж от Бургаско, но се ползва от 30-годишният Георги Георгиев от ломското село Замфир.

Преди да бъде запалена, колата е била обилно полята с бензин. Започналото разследване обаче разкрило, че огънят запалил лично собственикът на „Мерцедеса”. Пред полицаите Георгиев признал, че се напил с приятели и за да им докаже, че е паралия и мъжкар, купил гориво от близка бензиностанция, полял „Мерцедеса”, запалил го и легнал да спи. Георги Георгиев е криминално проявен и осъждан, работил е известно време в Германия и обичал да се хвали из ромските квартали с парите и възможностите си, споделиха местни жители.

Досъдебното производство ще бъде прекратено, казаха от полицията.