Бургаски баби - тарикатки са измислили нова схема как да напълнят бурканите със зимнина с хубав зарзават за минимум пари. Шмекерията е лесна и сигурна, а и не ги подлага на никакъв риск, при който да носят отговорност, защото се вписват майсторски в маркетинговата политика на големи търговски вериги.

Редовните кленти на магазин от една от най-големите търговски вериги в Бургас са запознати с политиката на фирмата към края на работния ден цената на малотрайните продукти да намалява драстично. Точно от това се възползват бургаските пенсионерки, за да облекчат окъсания бюджет, коментираха редовни клиенти, забелязали тарикатлъка на възрастните жени, които имат достатъчно свободно време, за да изучат в подробности всички номера за купуване на евтина стока. Те отиват в магазина още в ранния следобед, докато плодовете и зеленчуците са още свежи. Пълнят щедро количките до горе с избрания зарзават, но количествата не се маркират на везните на този етап. Запознатите с хитроста приятелки винаги пазаруват поне по две, за да вървят разговорите няколко часа, които трябва да прекарат в магазина, за да дочакат часа, в който цената на продуктите започва да пада. С наближаването на края на работното време на магазина хубавата стока се изчерпва и по стелажите остават второ качество плодове и зеленчуци, за разлика от тези във вече заредените колички, а служителките в магазина обявяват по високоговорителя новата по-ниска цена. Сумата пада няколко пъти и чак, когато достигне тази, удовлетворяваща портфейла на възрастните клиентки, тогава те се запътват към кантарите, за да маркират стоката си.

Схемата се повтаря отново след няколко дни и по този начин тарикатките си осигуряват първокачествена стока на ниска цена за зимнина.