Полицаи демонстрираха своите умения пред учениците от основно училище „Петко Росен“ в ж.к. Меден рудник по случай професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември. В проявата се включиха доброволци от Детското полицейско управление, пред които бяха демонстрирани уменията на служителите от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас по задържане на извършители на престъпления с използване на полицейски техники и задържане на престъпник с помощта на служебно куче.



Сред официалните гости на мероприятието бяха зам.-кметовете на Община Бургас - г-жа Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян, Началникът на Регионално управление на образованието – инж. Виолета Илиева, Директорът на Центъра за административни услуги „Възраждане” – г-жа Магдалена Манолова и Директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.



Доброволци от Детското полицейско управление към училище Петко Росен поднесоха своите доброжелания и връчиха официални писма на старши комисар Калоян Калоянов, а от своя страна полицаите наградиха децата със символични полицейски шапки.

"СОУ „Петко Росен” е с най-дългогодишно партньорство с полицейските структури в сферата на превенцията с престъпността, затова избрахме точно тук да отбележим професионалният празник на полицията", каза Говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.



Служителите от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас демонстрираха пред учениците уменията си по задържане на извършители на престъпления с използване на полицейски техники и куче.



Всички ние знаем, че без полиция една държава няма как да съществува. Важно е полицията да е добре организирана, да е подбрала най-подготвените си хора, които да работят професионално. Точно такава полиция имаме ние в Бургас. На всички полицаи пожелавам здраве, много вдъхновение в работата и нека Архангел Михаил да ги закриля, както винаги ги е закрилял до сега. На вас, деца, пожелавам Господ да ви закриля и достойно да се представите в учебния процес. Честит празник на всички“, пожела зам.-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт Лорис Мануелян.



Всяка професия има своите традиции и празници. Днес отдаваме заслужена почит и уважение към професионалният празник на Българската полиция. Искам най-искрено да благодаря на бургаската полиция, за това, че винаги, когато е било необходимо са оказвали незабавно съдействие на образователните институции. Пожелавам на отбора към училище „Петко Росен“ в предстоящите състезания да представят много добри знания и умения, които са получили от своите наставници, да получат своята професионална ориентация и в бъдеще да ги видим с униформите на полицията. Честит празник на бургаската полиция!“, каза инж. Виолета Илиева.



Скъпи деца, уважаеми колеги, на 8 ноември ние ще празнуваме професионалния празник на българските полицаи. Лично за мен и за моите колеги това е най-благородната професия, която би избрал някой да работи. Избрахме да отбележим празника в училище, защото нашето дълбоко убеждение е, че това поколение, което в момента стои пред нас ще бъде поколението, което ще направи живота в страната ни много по-добър. Труда на полицаите обикновено е малко забележим, но изключително полезен, защото без сигурност, без стабилност едно общество не може да се развива. Нашето разбиране за работа е не само професионално изпълнение на задълженията. Нашето разбиране за работа е това, което правим в момента – работим с младите. Надявам се, това което видите да ви хареса, надявам се с други очи да погледнете на полицейския труд. Бъдете живи и здрави, а на моите коеги – честит празник!“, каза старши комисар Калоян Калоянов.