Дори и след смъртта на едно малко, невинно дете проблемите за майка му не спряха. Нели Христова отправи в последния момент апел към всички за помощ, защото не успя да събере парите за погребението на момченцето си. Добри хора се притекоха на помощ и така тя успя да изпрати сина си в последния му път.Младата жена премина през истински ад през последните няколко години. Първо си отиде съпругът й, който умря от инсулт. Младият мъж не успя да понесе напрежението покрай лечението на сина си. След това последваха две години борба за живота на Елвер.

Момченцето живя дълго време в хронично вегетативно състояние, в което изпадна след операция на злокачествено образувание на главния мозък, състояние след менингоенцефалит, с хидроцефалия, стволова исхемия и с трахеостома. Детето прекарва 6 месеца в болница, но никой не му обръща внимание внимание, не са насочили семейството какво да прави. Майка му се опитва до храни, но когато му сложи в устата, всичко излиза през трахеостомата.

Драмата на семейството се разчува през 2014 г. Тогава умира таткото на момченцето.
„Не можа да понесе, че детето е болно. Това го съсипа. Получи диабет, високо кръвно и си отиде. До последно криех от него как е момченцето, не исках да го притеснявам. Една вечер си легнахме, на сутринта каза, че му е зле, извиках линейка и го приеха в болницата, там почина”, разказва Нели.

Историята на малкото момченце трогна цяла България и десетки хора се притекоха на помощ. До последно всички се надяват, че то ще се оправи, надежда дават дори и лекарите. На 1-ви ноември обаче детето издъхва. Днес най-близките му го погребаха в Добрич.