Божидар Кузманов-Кравата, който бе сред най-издирваните хора у нас през лятото на 2016 г., не е напускал страната и не е прекарал целия период от 114 дни в изолация. Докато наши и чужди ченгета са дирили Кузманов, той се е разхождал на различни места в страната, дори е бил но концерт в Пловдив, пише „168 часа“. 33-годишният мъж стана публичноизвестен след 8 юни, когато управляваният от него ресторант "4You" в централната част на Слънчев бряг се превърна в кървава арена.

На 8 юни заведението стана лобно място на 46-годишния Александър Алексиев, едновременно гард на Димитър Желязков - Митьо Очите, и съдружник в "Аркус сигурност Бургас", а несебърският бос получи 7 куршума в тялото и все още е на легло. Божо е избрал различна стратегия от авера си Марчо Марков, който също като него изчезна на 28 юни. Това е денят, в който разследващите на убийството и опита за убийство в "4You" привикват част от свидетелите на кръвопролитието за следствен експеримент - по-точно само тези, които във въпросната вечер са били в заведението в компанията на Кузманов, без другите, които са пристигнали заедно с Митьо Очите. Този факт очевидно усъмнява Кравата и Марчо Марков - двамата "пропускат" експеримента и потъват в неизвестност. Кузманов се сдобива с червена бюлетина на Интерпол малко по-късно. След внезапната му поява на 19 октомври обаче официалната теза на защитата му е, че той и не подозирал за издирването си. Дори и да беше се изправил очи в очи с полицейски патрул, Божо трудно би бил разпознат поради сериозните разлики между актуалната му визия и разпространената от МВР снимка.

Кравата не е променил съществено външния си вид си през трите месеца и половина отсъствие. Разликата между фотоса, вероятно доста стар, и оригинала бе очевидна и на 10 юни, когато репортер на пресгрупата успя да се срещне и разговаря с него. По това време той все още е само свидетел. Тогава Кузманов заяви, че не познава лично Митьо Очите, но разкри, че имали среща, за да изяснят "едно недоразумение".

Самият Желязков твърдо поддържа версията "вечеря с едно приятелче" във въпросния ресторант, където имали запазена маса. "Уговорката беше да разговарям само с Христо (Широков - близък до Димитър Желязков, преди година той проби в политиката и стана общински съветник в Поморие), 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи. Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта", разкрива Божидар.