Бившият зам. кмет на Карнобат Жельо Георгиев с условна присъда за шофиране с 1,2 промила

img
Жельо Георгиев беше най-верният човек на кмета на Карнобат Георги Димитров, но след скандала беше отстранен от работа

Той сключи споразумение с прокуратурата, което Районният съд одобри днес

Бившият зам.-кмет на Карнобат Жельо Георгиев получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол. Днес районният съд в Карнобат одобри споразумението на Жельо Георгиев с прокуратурата. Мъжът се признава за виновен за това, че на 30.07.2016 г., около 17.50 часа в гр.Карнобат, обл. Бургаска, по улица „Ивайло“ по посока от ул.“Асен Златаров“ към бул. “Девети септември“, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел“ модел „Астра“ , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред.

Престъплението е по чл. 343 б, ал.1 от НК, поради което на основание чл. 55, ал.1, т. 1 от НК му се определя наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, като изтърпяването му е отложено за срок от три години. Георгиев ще трябва да плати и глоба в размер на 100 лева. Бившият общинар е лишен от право да управлява МПС за срок от четири месеца.

Имуществените вреди от престъплението не са настъпили. Определението на Районен съд- Карнобат е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че след скандалния случай, Жельо Георгиев, който беше дясната ръка на кмета на Карнобат Георги Димитров, беше отстранен от поста си.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"