28-годишният арменец , който е стрелял с газов пистолет в Слънчев бряг, е свързан с т.нар. "арменска бригада" от Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. Петима души бяха задържани заради стрелбата в курорта днес сутринта. Стрелецът и негов сънародник се скарали с трима българи, заради момиче.

БургасИНФО припомня, че 28-годишният стрелец е Артур О. - той притежава паспорт от Руската федерация, със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив. Неговият спътник е Арман А. на 36 години. В колата им е намерен и иззет газов пистолет, както и бухалка.

Според източници на TrafficNews.bg Рейндж Ровър-ът е собственост на лизингова къща на пловдивски бизнесмен, но според запознати го карали арменците. На 8 декември миналата година друг член на "бригадата" - Хамлет Швамомян нападна с нож 27-годишния инструктор по карате Иван Калоферов /27/.

БургасИНФО припомня, че стрелбата в Слънчев бряг днес сутринта стана в района на хотел „Кокиче”, при който след спречкване между две групи лица по повод междуличностен конфликт, от лекия автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, с пловдивска регистрация, са произведени няколко изстрела. След това автомобилът потеглил в посока пътя Бургас – Варна. Колата е спряна от полицейски служители на КПП в района на ресторант „Каручката”.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. За това престъпление законът е предвидил наказание до 5 г. „лишаване от свобода“ .

Към момента са извършени оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване от лек автомобил, от който са иззети газов пистолет и бухалка. Задържани са 4 лица за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. На този етап няма привлечено към наказателна отговорност обвиняемо лице с взета спрямо него мярка за процесуална принуда. „Работата по случая продължава с набелязани и обсъдени между разследващия орган и наблюдаващия делото прокурор задачи и процесуални действия, водещи до бързото разкриване на обективната истина и пристъпване към привличане в качеството на обвиняем/и на виновното/те лице/а и внасяне на делото за решаване пред Районен съд –Несебър“, съобщиха от прокуратурата.