Грозни сцени са се разиграли днес в района Морската градина в гр. Бургас, в посока стадион „Лазур”. Юношите на ФК Черноморец 1919, родени през 2002 г., са провеждали занимание под ръководството на своя наставник Борис Борисов. Докато са се прибирали, в тях се е врязал привърженик на ПФК Нефтохимик 1962, каращ велосипед. Той е започнал да нагрубява децата, а е отнел и фланелката на едно от тях. За случая са информирани компетентните органи, като е подадена жалба срещу хулиганската проява, съобщиха от футболния клуб.

„Подобни неща е по-добре да бъдат оставени без коментар. Радващото в случая e, че децата реагираха адекватно и не влязоха в тона на господина. Все пак, освен на футболни умения, учим нашите юноши и на добро поведение извън терена. По думите на мъжа, които не бих си позволил да повторя, стана ясно, че е привърженик на Нефтохимик. Искрено се надявам и вярвам, че това ще остане единичен случай”, коментира неприятния инцидент Борис Борисов - треньор на родените през 2002 г. „акули”.

"Ръководството на ФК "Черноморец 1919" остро осъжда всяка проява на насилие на и извън футболните стадиони. Припомняме, че футболът е създаден най-вече, за да доставя удоволствие на зрителите и любителите на тази велика игра, а не да поражда насилие и злоба. Живеем в демократична държава и считаме, че всеки има правото свободно да направи своя избор - в кой отбор да играе и на кой отбор да бъде привърженик. Призоваваме всички фенове, привърженици и симпатизанти на двата най-популярни клуба в гр. Бургас – Черноморец и Нефтохимик – към толерантност и взаимно уважение. Нека докажем, че Бургас неслучайно бе избиран за „Най-добър град за живеене” и „Европейски град на спорта”. Нека заедно кажем „НЕ” на насилието и футболното хулиганство!", коментираха от клуба на "акулите".