Неприятният инцидент на магистрала „Тракия", свързан със сериозно меле между фенове на Локомотив Пд и Ботев Пд, е бил заснет от руска телевизия.

Според запознати ужасяващите сцени са били предизвикани умишлено, за да могат да бъдат записани от въпросната медия „Около футбола". Информацията съобщава Gong.bg

Двете организирани агитки на Локомотив Пд и Ботев Пд са имали предварително споразумение да тръгнат по различно време от Пловдив на път към Бургас, където тази вечер ще се състои пловдивското дерби.

Знаейки това, част от привържениците на „смърфовете", които са обект на филма на въпросната телевизия, са причакали умишлено привърженици на Ботев, за да се получи мелето.

Около 100 фенове са участвали в сбиването на паркинг преди отбивката за Стара Загора, информира по-рано PlovdivDerby. Те са използвали и бухалки, а полицията е пристигнала на мястото след инцидента.

Боят дори спрял, за да се окаже медицинска помощ на един от привържениците, който си глътнал езика. Още по-смущаващото е, че малко след това боят продължил.