Ще пернасочим целия транзитен трафик, който минава през центъра на Бургас с новия пътен възел „Запад“. За последните 4 години в летния сезон от този трафик са станали 145 катастрофи, 7 от които изключително тежки, със смъртни случаои. Ще оставим вътрешната връзка през бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Струга“ да обслужват единствено и само градския трафик, да спрат жалбите на хората, които се движат във вътрешната част на града. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов при откриване на новото възлово за морския град съоръжение днес. На него присъства и премиерът Бойко Борисов. Пътният възел „Запад“ беше пуснат без обичайното рязане на лентичка, само знакът в началото му беше преместен.

23 милиона е целият проект за изграждането на съоръжението, строителството му започна преди 4 години. Общината съфинансира проекта с 3 млн. лева. „Благодарение на подкрепата на правителството с останалите 20 милиона строителството приключи днес. Това беше липсващият елемент от Южния обход на Бургас. Успяхме да защитим средства за изграждане на четирилентов път по улица „Крайезерна“, в края на летния сезон ще започне работата по него. Така ще можем да осигурим четирилентов път от самия вход на Бургас до последния пътен възел Юг в посока Созопол“, каза още кметът Николов.

Премиерът Бойко Борисов честити на бургазлии новото съоръжение и пожела на хората, идващи по Южното Черноморие леко пътуване. „Съоръженията, които минават над ж.п. релси са сложни и скъпи, но трябва да ги има за развитието на туризма. Само ще махнем знака, затова бързаме, за да може още днешният трафик да минава от тук.“, каза Борисов.