В ОДМВР – Бургас е започнало разследване по досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че около 03,00ч. миналата нощ в Китен, на ул.„Атлиман”, пред супермаркет „Атлиман“, като го намушкал с нож в областта на шията и гърдите, направил опит умишлено да умъртви непълнолетния Борис Минчев. От деянието, макар и довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици – смъртта на Минчев - престъпление по чл. 115, вр.чл.18, ал.1 от НК, смятат от прокуратурата.

При проведеното разследване е установен извършителя, който е непълнолетният Петър Р.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Петър Р. в извършване на инкриминираното деяние.

С постановление на следовател е повдигнато и предявено обвинение срещу лицето за осъществен престъпен състав по чл.115, вр.чл.18, ал.1, вр.чл.63, ал.1, т.2 НК.

За това тежко умишлено престъпление, в което е обвинен Петър Р., е предвидено наказание от 10 години до 20 години лишаване от свобода, което наказание редуцирано съгласно нормата, е лишаване от свобода до 5 години.

Обвиняемото лице няма адрес на територията на Република България и е налице реална опасност да се укрие, Окръжна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72ч. на обвиняемия.