Батман, Тарзан, Костенурките Нинджа, Пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите “Междузвездни войни”, “Зоотрополис”, “Хотел Трансилвания”, “Ледена епоха”, “Замръзналото кралство” и др. Това са част от героите от киното, които поколения зрители от цял свят следят по кино екраните. Всички те гостуват в Бургас от пясък. Тази вечер беше открито деветото издание на най-впечатляващия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури. Хиляди чужди и наши туристи, много бургазлии от най-разчилчни възрасти с умиление и въодушлевение се снимаха пред пясъчните фигури на любимците си. Много спомени, усмивки и настоящи преживявания прехвърлиха хората в омагьосващия свят на киното.

20 творци от 9 държави изваяха от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. За доброто настроение на публиката се погрижиха тази вечер момчетата от група “Уикеда”.

За осемте си издания Фестивалът на пясъчните скулптури се превърна в една от визитните картички на Бургас. С всяка изминала година посещаемостта му нараства. Досега е бил разгледан от над 600 хиляди души. Цените на входните такси тази година са следните: 1,50 лв. за учащи и пенсионери, 2,50 лв. за групово посещение и 3,50 лв. за възрастни. Деца до 7 години и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен. Желаещите да посетят фестивала ще могат да закупят билети от мрежата на EVENTIM, както и от касата на място. Фестивалът ще е отворен за посещение от началото на месец юли до края на месец септември, всеки ден, с работно време от 09:00 до 22:00 часа.