Осмокласниците от ПМГ-Бургас Виктор Балтин и Кристиан Минчев се пребориха със 124 състезатели от общо 20 държави и спечелиха съответно сребърен и бронзов медал за България. Кметът Димитър Николов поздрави лично двамата бургаски ученици, които се отличиха на 20-та младежка Балканска олимпиада по математика, провела се в град Слатина, Румъния.

Така заедно с останалите четирима български ученици, завоювали 1 златен, 2 сребърни и един бронзов медал, страната ни зае 4-то място в общото отборно класиране, след Турция, Румъния и Сърбия.

Кметът Димитър Николов поздрави учениците за успешното им представяне и спечелените медали. Той заяви още, че Бургас отново ще се кандидатира за домакин на престижното Международно математическо състезание през 2018 г.

По време на срещата стана ясно, че сребърният медалист Виктор Балтин започва подготовка след 20 дни за предстощата олимпиада по математика в Тайланд в края на юли, а бронзовият - Кристиан Минчев, е национален първенец по астрономия и до няколко дни ще се присъедини към националния отбор на България по астрономия, с който ще замине на лагер да се готви за международното състезание по астрономия през октомври в Пловдив.

Бургаските ученици бяха придружени от директора на ПМГ Красимир Стоянов, преподавателят Красимира Димитрова и зам.-кметът по об разование Йорданка Ананиева.