Плакат „Путин е терорист №1“ е причината за боя пред бензиностанция „ОМВ“ на изхода на Бургас между мъже с военни дрехи и украинци. Там тази сутрин, още в 6,30 часа, бяха застанали четирима украински граждани, които живеят в България, в очакване на похода на руските рокери „Нощни вълци“, които трябваше да продължат към вътрешността на страната. Те искаха да покажат на руснаците своята позиция за отношенията между Русия и Украйна и политиката, която води Владимир Путин. Сред четиримата беше председателят на „Диаспора Украйна“ в Бургас Мариан Горбан. Четиримата с много болка разказваха за преживяванията на своя народ. „Това не може да продължава повече. Путин разчита на пропагандата, а не на истината в отношенията с Украйна. Тези хора, които днес ще преминат през Бургас - „Нощните вълци“, са негови платени лица. Днес са на мотори, но утре ще облекат военни дрехи и ще отидат на война“, коментира Вячеслав, който беше в украинската група. С тях беше и Александър, както и младо момиче, което е отскоро в България. Нетърпимостта им към руското присъствие в Бургас днес се подклаждаше допълнително от факта, че в 13 часа на летището в Бургас трябва да кацнат украински деца, останали сираци при конфликта с Русия. Това накара Горбан дори да се просълзи пред репортер на "БургасИНФО", докато очакваше шествието на „Нощните вълци“. Той обясняваше, че напрежението между двата народа се отразява и в отношенията между руснаци и българи, които имат имоти у нас и които живеят отдавна тук. Това ставаше на изхода на Бургас в посока София, докато от другия край на града, откъм Созопол, влизаха моторите на "Нощните вълци".

Към 8 часа към четиримата украинци се присъединиха и техни български привърженици, както и още неколцина техни сънародници. Няколко минути по-късно там пристигнаха с автомобили и облечени с маскировъчни дрехи и с развети български знамена няколко представители на Войнски съюз „Васил Левски“. Сред тях имаше и две дами – едната от тях младата Ася, а другата – възрастна жена.

Двете агитки влязоха в жесток словесен сблъсък, който бързо прерастна в бой. В 8,20 часа настана меле, като на земята се виждаха паднали хора, раздаваха се ритници. В суматохата се чуваха всевъзможни обвинения и обиди от двете страни.

Трима от украинците и българските им привърженици, бяха с видими поражения. Александър беше с разкъсана тениска и одран гръб, а двама българи с кръв по ръцете и челото. За няколко минути районът буквално беше задръстен от полиция. Пристигна линейка, в която на място беше оказана помощ на пострадалите, като нието един от тях не е със сериозни наранявания.

Десетките дошли на място полицаи укротиха страстите между двете настръхнали групи, които дори и в тяхно присъствие продължаваха да крещят едни срещу други. „Вие сте платени подлоги на Путин“, викаха от украинската агитка. „Вие сте провокатори“, отвръщаха им от другата страна.

„Ние дойдохме от Варна, искахме да изчакаме „Нощните вълци“ и да тръгнем с тях към Шипка“, казаха от ВС „Васил Левски“. От тяхната група разказаха, че когато слезли на бензиностанцията, се приближил мъж от другата агитка с плакат в ръка и се отправил към Ася. "Налиташе на бой и нашите момчета реагираха. Другите обаче дори успяха да съборят възрастната жена", каза Ася пред БургасИНФО.


От групата на украинците пък са категорични, че никой от тях не е провокирал агресия. "Бяхме тук кротко, но те започнаха да спорят и се нахвърлиха с ритници и електрошок срещу нас", каза Вячеслав.

В крайна сметка полицаите претърсиха един от представителите на ВС "Васил Левски" за електрошок, но такъв не беше открит, поне на място. На всички участници в скандала бяха прибрани личните документи, а те разделени на безопасно разстояние едни от други. По-късно те тръгнаха с личните си автомобили към полицейското управление, за да пишат обяснения. На място останаха петима украински граждани с три плаката в ръце в очакване на колоната от мотори на руските рокери. Техният маршрут обаче се оказа променен.