Отвориха ценовите оферти на тримата участници в обществената поръчка за реконструкция на историческото ядро на Приморски парк в южната му част от паметника на Пушкин до ул. "6-ти септември" и хотел "Приморец".

Фирма "Булелектрикс" ООД е предложила най-висока цена за изпълнение на поръчката - 6 000 101 лв. Следва Консорциум "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД - 5 996 227 лв. и "ЩРАБАГ" ЕАД с най-ниска цена от 5 326 000 лв.

Предстои Комисията по откритата процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка да обяви своето решение в срок до един месец.

Освен критерият за икономически най-изгодна оферта, Комисията ще вземе под внимание и оценката на техническото предложение на участниците. С най-много точки е Консорциум "Холдинг Бургас Инфраструктура" ДЗЗД - 50 т., следван от "ЩРАБАГ" ЕАД - 44 т. и "Булелектрикс" ООД - 36 т.

Проектът за реконструкция на историческото ядро на Морската градина предвижда обновяване на зелените площи, изграждане на поливна система с оползотворяване на дъждовната вода, реконструкция на съществуващия фонтан, питейни фонтанки и алейната мрежа, монтиране на ново осветление, видеонаблюдение и парково обзавеждане.