Собственикът на колата с бургаска регистрация, която бе заснета на мястото на взрива в Истанбул, е 50-годишен мъж от Бургаска област, научи "24 часа". Той обаче е собственик само подокументи. Прехвърлил е форда с пълномощно на друг мъж, който я ползва отдавна и с когото властите все още не са установили връзка.

Две млади жени от Бургас са пътували с колата, заснета на метри от местото на днешния взрив в Истанбул, съобщава "Монитор" без да посочва източника си на информация.

Според медията с българките вече е установена връзка. За щастие те не са били на мястото по време на атаката и не са пострадали.

От Министерството на външните работи не потвърдиха информацията, че с колата са били две бургазлийки. От там обясниха, че засега няма данни за ранени или загинали българи, а колата все още се проверява – чия е и как е попаднала там, пише "24 часа".

Експлозия в центъра на Истанбул е убила 11 и е ранила други 36 души, съобщи "Хюриет". Кола бомба е била взривена дистанционно до полицейски автобус. 7 от жертвите са полицаи.