Извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство Якуб Ал Атиики посетиха Поморие по покана на кмета Иван Алексиев, като целта на срещата бе да се запознаят лично не само с общинското ръководство, а с града и основните му проекти и приоритети за развитие.

Ал Атиики ясно показа своята воля за съвместна работа по укрепването на отношенията между двете ни страни, като предложи побратимяване между Поморие и Ал-Фарвания - едно от шестте губернаторства на Кувейт.

В рамките на срещата делегатите се запознаха по-детайлно с Поморие, възможностите за развитие и обмяна на опит, които предлага. Впечатлен от уникалните природни богатства, достъпните и модерни условия за отдих, туризъм и лечение, посланикът изрази желание да съдейства за популяризирането на града ни като световна туристическа и СПА дестинация.

Високо впечатление на Н.Пр. Ал Атиики направиха и грижите за спорта в Поморие. „Успехите на всяко едно начинание се обуславят от професионалното управление и отлична администрация”, така той коментира постиженията на Общинския ни футболен клуб. В подкрепа на това бе направено още едно креативно предложение за съвместна работа в сферата на младежта и спорта. А именно в града ни да гостуват отбори от град Ал-Фарвания, които да тренират и да се възстановяват тук, както и чрез спогодба за сътрудничество с Кувейтско–българската асоциация, в Поморие да бъде организиран футболен турнир.

„Аз, като приятел, лично се наемам да помагам за двустранното ни сътрудничество и в тази насока, защото страната и градът ви са изключително богати на ресурси и възможности, в чието развитие си струва да инвестираме.”, сподели Негово превъзходителство в края на срещата.