Вълнуващото и щуро приключение на 8-годишната Алиса, пропадането ѝ в заешката дупка, а оттам и в приказния свят, населен със странни същества, като Шапкаря, Червения котарак, Мартенския заек, Бялата и Червената кралица, е любима история на малки и пораснали приключенци по цял свят. Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се насладят на любимата приказка на 1 юни (сряда) от 18.30 часа на открита сцена "Охлюва". Постановката е подарък от Бургаската опера за всички малчугани по случай Деня на детето и разбира се е с вход свободен. Представлението се осъществява с голямата подкрепа на Медицинска лаборатория „Лина”.

Интересният мюзикъл „Алиса в страната на чудесата" е дело на именития композитор Александър Йосифов. В главните роли публиката ще види артистите на Държавна Опера - Бургас: Алиса - Людмила Михайлова, Червен котарак - Бранимир Недков, Царица Купа - Лина Пеева, Принц Купа - Милен Динолов, Шапкаря - Петър Тихолов, Заек - Мирослав Димитров.

Режисьор на спектакъла е Дарина Главанакова - Бакърджиева. Хореографията е на примабалерината Галина Калчева, а музикалният съпровод на Биляна Георгиева. В постановката участва целият балет на Бургаската опера.