Грозни сцени на насилие се разиграват в нощна София на връх най-големият празник за православните християни, наричан празник на всички празници - Възкресение Христово. Великден едва бе настъпил - ден на смирение за християните, когато побойници пребиха две жени, а баща и син смляха от бой трети човек в столицата, съобщи БЛИЦ. Първата грозна и нехристиянска сцена се е разиграла в кв. „Връбница”, в района на улица „Тричко Велев”, до храм „Св. Николай Чудотворец”. Там неидентифицирани нападатели са атакували жена и са ѝ нанесли побой, разказаха очевидци. На мястото е повикана полиция. Нападателите се издирват.

Втора жена е пребита в района на кръстовището на булевардите „Христо Ботев” и „Сливница”. Жената е изглеждала на около 40 години. Причината за конфликта с нападателите не е известна. На мястото е пристигнала полиция и линейка, която е откарала жертвата на побоя в болнично заведение.

В района на площад „Независимост”, между булевардите „Княз Александър Дондуков” и „Княгиня Мария Луиза”, баща и син са смлели от бой трети човек. По разказите на очевидци, може да става въпрос за неуредени сметки между хазаин и квартиратни. Хора, видели разпрата, са подали сигнал в полицията.

На мястото е пристигнала патрулка и стражите на реда са усмирили положението. От побоя мъжът си е глътнал езика. Наложило се е линейка да го откара в болница.