77-годишният Кирил Дяков е изгорял сред взривове от газови бутилки, постройката, в която е живеел, за миг се е превърнала в истинска клада. Неговото овъглено тяло беше намерено след пожар в поморийското село Габерово (виж тук).

Дядо Кирил живеел повече от 10 години в постройка в района на бившето ТКЗС в селото. Той бил животновъд, отглеждал телета, зайци, кокошки. Харесвала му природата и въпреки, че имал жилище в Поморие, останал да живее в Габерово. Преди години обаче се разболял, придвижвал се трудно, а през последните месеци дори не излизал да си купи хляб. Съседи му носели храна в постройката, намираща се съвсем близо до селото.

„Снощи видях дим и веднага с колата отидох там, събрахме се местни жители, но вече всичко беше в пламъци. Искахме да влезем, за да го спасим, но започнаха експлозиите на бутилките. Беше ад, нямаше никакъв шанс да помогнем на човека. Трагедията е страшна, такова нещо селото не е изживявало.“, казаха днес местни жители пред БургасИнфо, потресени от ужасяващата смърт на възрастния мъж.

Тялото му е откарано за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина“ към МБАЛ-Бургас, а причините за пожара са в процес на изясняване.