22-годишният Венцислав Атанасов удуши от ревност приятелката си Десислава Г на 17 години в горнооряховското село Правда. Тя живеела в къщата на баба си. След като пили алкохол, двамата започнали да се карат. Венцислав подозирал, че приятелката му е изневерила и след спора я е удушил.

Момичето членувало в организацията на горнооряховските тимуровци "Вяра в доброто". Ученичката дори била един от главните организатори на благотворителен концерт, насрочен за 27 април във Велико Търново, на който ще се събират пари за лечение в Израел на 13-годишния Ради Василев, който страда от мускулна дистрофия.Родителите на студента и ученичката се познавали. Близките на момичето имали доверие на Венцислав и дори се надявали, че той ще амбицира дъщеря им да е по-добра ученичка.

Венцислав А. след два дни е щял да заминава на студетска бригада в Англия.Наред със следването си във ВТУ той работел и като общ работник към горнооряховска строителна фирма. През последните месеци обаче ходел на сеанси при психолог, защото страдал от болезнена ревност, уточнява „Труд”.

С Десислава се срещнали в понеделник, след като известно време не са се били виждали заради психологическия му проблем. Венцислав разбрал, че момичето има онлайн връзка с мъж от Златарица, който често ходел на гурбет в Холандия. Ядосал се и във фаталната вечер захванал да пие вино. После посегнал и към бутилка с бира.

След погълнатото количество алкохол явно агресията у младежа ескалирала. Той изтичал до колата си, грабнал ластик, после откъснал парче плат и го усукал с ластика. С направеното въже удушил Десислава.