Собственикът на хотел и ресторант „Принц Кирил“ в Несебър – софиянецът Кирил Христов, пристигна сам в Съдебната палата в Бургас, където Апелативният съд трябва да гледа мярката му за неотклонение за убийството на готвача Никола Колев. Христов, известен с прякора Цар Киро, дойде сам, след абсурдно разминаване между съд и прокуратура кой трябва да го съпроводи до съдебната зала, както вече БургасИнфо съобщи.

Според прокурор Петров след убийството Кирил Христо е продължил да пие алокохол. Предстои да се установи защо часове наред лекар от Бърза помощ, личен лекар и двама полицаи не са установили причината за настъпване на смъртта на Никола Колев. Според прокурора Христо във фаталната вечер е стрелял и преди куршума да убие Колев. „Стрелял е в кашпа, ами ако там също имаше хора“, попита прокурорът. Пробата за алкохол на Принца е взета 10 часа след убийството. Припомняме, че тя е 1,15 промила. Според прокуратурата няма гаранция, че под въздействие на алкохол Христов няма да започне отново да стреля.

Двамата синове на убития Никола Колев разказаха, че Христо и друг път е бил баща му. Според адвокат Росен Кожухаров пък обвиняемият се е държал безукорно след инцидента. Той е казал на полицаите къде има камера, която е била насочена към мястото на убийството. Христо страдал от онкологично заболяване, претърпял е операция и в момента пиел лекарства по режим.

"Никола Колев ми беше личен приятел. Според мен всичко стана случайно. Притеснен съм и не мога да кажа конкретни неща. Моля да ме оставите под домашен арест", каза Христов

Апелативният съд трябва да реши днес дали Христов ще остане под домашен арест, след като поркуратурата протестира срещу тази мярка за неотклонение, определена от Окръжния съд. Припомняме, че Христо е обвиняем за убийството на дългогодишния си служител Никола Колев, който беше убит с пистолет на 17 април т.г. след почерпка в ресторант „Принц Кирил“.