Най-добрият град за живеене за 2015 г. е София. Това показа показа дететото издание на проучването, в което участваха 27 областни грлада в страната, оценени по 31 критерия. Отличието получи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя благодари на гражданите на София и за търпението, защото заради желаните промени има и неудобства, пише „24 часа“.

Тази година проучването направи Дарик академия в партньорство с Дарик радио и в. "24 часа". Призовете бяха раздадени в City Mark Art Center.

Много от показателите, по които са оценявани градовете, са икономическо развитие, градска среда, екология, образование, социални услуги, куртурни институции и др.

Читателите на в. "24 часа" избраха Велико Търново и Русе. Много се радвам да наградя Русе, много години подкрепяме Мартенски музикални дни, каза Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в Мтел. Наградата за Велико Търново получи заместник-кметът проф. Георги Камарашев от главния редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

Слушателите на Дарик радио пък посочиха Варна.

Министър на околната среда и водите Ивелина Василева връчи наградата на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Градът беше отличен като "зелен". Перспективен град - Русе. Наградата на кмета Пламен Стоилов връчи Николай Колев, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Общинска банка.

Пазител на историята е Варна. Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков поднесе приза на кмета на Варна Иван Портних. И да имаш наследство, може да не го съхраняваш, а наследството на Варна е добре поддържано, каза ректорът на Алма матер.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поднесе наградата на кмета на Поморие Иван Алексиев. Морският град беше награден за инвеститор в спортни таланти.

Бизнес градът е Пловдив. Зам.-кметът Амелия Гешева получи наградата си от министъра на ррегионалното развитие и благоустройството Лиляна павлова. Бургас успешно реализира европроекти. Вицепремиерът на европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев награди кмета Димитър Николов. Заместник-министър председателят се пошегува, че награжда града, без да има никаква връзка с него - нито е от Бургас, нито има имот там.