Детско шоу с награди, работилница за играчки на любими герои, рисувани приказки и куклен театър на открито превръщат Бургас в истински "Киндерленд" през оставащите почивни дни до Великден. Начало на детския маратон ще дадат трите събития, част от инициативата "Пролетен детски празник", който се провежда за 3-та поредна година.

Първата проява е детско шоу, което ще започне в събота /23 април/ от 11.00 часа на пл. "Атанас Сиреков" /пред Община Бургас/. Актьори ще помагат на малчуганите да покажат своите таланти и всеки ще си тръгне с интересна награда.

Програмата продължава в същия ден с детско ателие със забавни аниматори от 12.00 часа на къщичката до Часовника. На него деца от различни възрасти ще покажат въображение и сръчност, като изработят играчки и предмети от сезонни плодове, и зеленчуци. Малките участници ще получат възможност сами да си направят нова любима играчка.

Детският спектакъл "Рисувани приказки" е последното събитие от инициативата в съботния ден /23 април/. То ще започне в 17.00 часа на открита сцена "Охлюва". Впечатляващата проява ще даде възможност на участниците сами да "дорисуват" историите, започнали върху специално обособени табла.

Програмата за децата продължава в неделя /24 април/ с две еко прояви - театрално еко шоу от 11.00 часа на пл. "Атанас Сиреков" пред Общината и детско ателие "Да дадем нов живот на отпадъците" от 12.00 часа в градинката до Часовника. Всички желаещи да се включат в нея могат да донесат пластмасови пликчета, стари балони и всичко непотребно, което може да намерят в домовете си. От ненужните и излишни вещи малчуганите ще изработват весели герои и рибки с цветни опашки.

Еко тематиката продължава и в забавната куклена комедия "От кулата". Сюжетът на спектакъла показва мястото на модерния човек от 21 век в природата. Театралната постановка започва в 17.00 часа на открита сцена "Охлюва".

Децата, които са пропуснали забавленията през тези дни ще могат да наваксат следващата събота /30 април/ от 11.00 часа в градинката до Часовника, където ще могат да се включат в различни игри, състезания, рисуване на великденски яйца и великденско ателие с аниматори, в което малчуганите ще могат да вземат участие в забавни арт задачи.

На самия Великден /01 май, неделя/ от 11.00 часа на алеята до фонтана /под открита сцена "Охлюва"/ ще се проведе детския празник с много игри, песни и танци - "По стъпките на Великденския заек".

Всички събития са част от програмата на Община Бургас по случай най-светлия християнски празник Възкресение Христово и са подарък за жителите и гостите на града.