Пенсионираната преподавателка от Университет „Проф. д-р. Асен Златаров“ доц. Дитка Димитрова ще се яви като свидетел по делото срещу бургаския журналист Божидар Божков. За разлика от предното съдебно заседание, когато районният съдия Светлин Иванов отказа да я призове за разпит, този път той удовлетвори повторното желание на подсъдимия Димитрова да даде показания в съдебната зала, съобщи burgas.topnovini. БргасИнфо припомня, че делото е заведено от доц. Димитър Вергиев срещу един от най- известните журналисти в Бургас, като го съди за изказано мнение в пост във фейсбук, което беше публикувано в няколко медии. В него Божков припомня за миналато на сегашния доц. Вергиев като разказва и за случаят с доц. Дитка Димитрова, при който той я удря, защото тя не иска да му даде изпит.

Днес стана ясно, че преподавателката ще свидетелства относно реплика „Изглежда му бяха обещали да завърши безпроблемно, ако си плаща редовно“, отнасяща се до доц. Димитър Вергиев.

На 4 август миналата година с Божидар Божков се свързал негов познат, който от името на Вергиев поискал журналистът да изтрие от интернет публикувания във в. „Сега“ материал, озаглавен „Приключения и интриги в бургаския университет“. Божков не се съгласил и решил да разкаже за това в собствения си профил във фейсбук. От своя страна Вергиев, който сега е преподавател в Техническия университет в София, се почувствал засегнат и решил да съди Божков за клевета. Междувременно въпросната статията в интернет изчезва от сървъра на вестника, както са премахнати и други материали, свързани с Димитър Вергиев.

Призованата като свидетел на днешното заседание бивша журналистка от в. „Шоу“ Мария Николаева (произнесена в съда като Найденова) не е била открита на известния й адрес в София, за да й се връчи призовка, и не се появи в съдебната зала, пише още burgas.topnovini. От своя страна адвокатът на Вергиев – Йордан Дичев, заяви, че се отказват от нейните показания и тя няма да бъде призовавана отново.