Наситена с интересни събития ще бъде програмата на експо център Флора през почивните дни.

За любителите цветари, в зала 1 ще бъде ситуиран малък базар. Всеки посетител ще има възможността да си закупи красиви и носещи пролетна свежест растения. Базарът ще бъде отворен до 15 май.

В зала номер 2 за пореден път ще се проведе традиционният Славянски базар. И тази събота посетителите ще имат възможността да опитат вкусни кулинарни изкушения и да видят уникални творения на руски майстори.

Събота и неделя ще бъдат дни за спорт. Планински, градски и тренинг велосипеди могат да бъдат разгледани в зала 4 от 10 до 20 часа на 16 април /събота/ и от 10 до 17 часа на 17 април /неделя/. Част от ежегодната кампания на велосипеди Sprint и Shockblaze за популяризирането на колоезденето като начин на живот, придвижване и спорт, e предоставяне на възможността за безплатно тестване на велосипеди в реални условия.

Зали номер 3 и 5 ще посрещат ценителите на изкуството. Там австрийският художник Хорст Прем е подредил живописни платна, вдъхновени от пътувания по света. Изложбата е част от дни на Австрийската култура и изкуство в Бургас.

Всяко едно от събитията този уикенд е с вход свободен!